däckservice

Däckservice i Stockholm som ger dig de bästa förutsättningarna på vägarna

Däckservice i Stockholm som ger dig de bästa förutsättningarna på vägarna

Att ha rätt däck på bilen under de olika säsongerna är en självklarhet som dessutom är lagstadgad. På sommaren har man sommardäck och på vintern har man vinterdäck, svårare än så är det inte. Men det finns dock lite mer saker man bör ta hänsyn till för att kunna färdas på vägarna så säkert som det bara går, det handlar bland annat om att ha välbalanserade däck med rätt hjulinställning. 

Välbalanserade däck ger bättre väghållning

Orsaken till att det är viktigt att ha balanserade hjul är för att minimera slitaget, vilket gör att dina däck håller längre, samt för att de ska ge så bra grepp som möjligt. Du kan känna om däcken är obalanserade genom att bilen till exempel beter sig konstigt och du känner av vibrationer och obalans då du kör. En anledning till att bilen plötsligt beter sig så kan vara på grund av att en balanseringsvikt lossnat från fälgen.

Hjulinställning gör att däcken sliter jämnt

Med en hjulinställning menas att diverse hjulvinklar på fordonet kontrolleras och ställs in. En hjulinställning kan åtgärda problem som till exempel att däcken sliter snett eller om du upplever att bilen drar åt ett eller annat håll då du är ute och kör. Struntar man i problemet och fortsätter köra utan korrekt hjulinställning så kan det leda till obalans i däcken eftersom de hela tiden slits ojämnt.

Däckverkstad med god service 

Några som kan däck riktigt bra är Farsta Däckcenter. De erbjuder bland annat balansering, däckmontering, däckförvaring samt försäljning av däck och fälg. Är du i behov av däckservice i Stockholm så kan det vara en god idé att kontakta Farsta Däckcenter. De kan hjälpa dig med allt som har med däck att göra, från att välja ut rätt sort för din bil och körstil till att balansera däcken och se till att du har rätt hjulinställning.