däck

De kan däck i Tyresö

De kan däck i Tyresö

editorial

Vad har du för däck på din bil? Har du året-runt-däck som kan sitta på tills de inte håller i mönstret längre? Eller har du sommar- och vinterdäck? Har du det så behöver du hjälp av en däckfirma för att byta dina däck. Varenda år behöver vi två gånger per år byta däck. Från sommar till vinter och sedan tillbaka igen. Detta ska följas efter Sveriges regler och lagar. Av den anledningen så är det också ofta ganska fullt upp på däckfirmorna inför däckbytet. 

Så ska man byta däck, bör man vara ute i god tid. Hos däck i tyresö gör man mer än bara byter däck, man ser även över de befintliga man redan har på bilen. Kanske har du fått pyspunka på ett par annars bra däck. Då kan du få hjälp av en däckfirma och laga det hålet. 

Däcken behöver inte skrotas för det, bara laga hålet och sedan köra vidare. Däcken är viktiga för bilen. Att man har däck som är i bra skick är en billig försäkring. 

 

image

 

Kontroll av däcken

När man lämnar in bilen för däckbyte gör de även en kontroll av däcken. De kollar så att däcken har tillräckligt med mönster, har tillräckligt med luft och även är balanserade. Är du i behov av nya däck är även ofta detta något de kan hjälpa till med. Många däckverkstäder har även däckförsäljning och har de inte däck hemma just till din bil så kan de ibland skaffa in det till dig. 

Det är inte alltid helt lätt att förvara sina däck, för vem har platsen över till fyra stora däck? Då är det även bra där att däckverkstäder ofta kan förvara ens säsongsdäck till en. Så är det vad du behöver ska du leta efter en sådan däckverkstad som håller dem i förvar åt dig.