bilverkstad

Det går att spara pengar på att jämföra

Det går att spara pengar på att jämföra

Alla som har bil vet att det kostar. Det kostar i försäkring, skatt och inte minst när bilen behöver in till bilverkstad. Idag finns det ett enormt utbud av bilverkstäder över hela Sverige. Det gör det lättare att hitta en bilverkstad samtidigt så kan det skilja åtskilliga tusenlappar för samma arbete beroende på verkstad. Den som letar efter en bilverkstad i Järna har tur för här finns det verkstäder med rimliga priser. Men priset är inte alltid det avgörande. En bra verkstad har kunniga medarbetare som gör ett bra jobb.

 

Tips för att hitta rätt verkstad

Om du letar efter en bilverkstad finns det lite att tänka på så här kommer några korta råd om vart du ska börja:

  • Ta reda på fakta om felet på bilen. Kan du lite om det är det lättare att fråga.
  • Jämför priser på olika verkstäder men ta även referenser. Billigast är inte alltid bäst.
  • Ta reda på hur lång tid de tar på sig att fixa felet. Ibland kan det vara bättre att betala lite extra för ett snabbt jobb.
  • Be att få veta exakt vilka delar som ska bytas.
  • Be om garanti på jobbet och på delarna som reparerats.

 

 

Vad kan prisskillnader bestå av?

Det finns såklart många olika skäl till att priserna varierar. Vissa verkstäder använder endast originaldelar från ett givet märke. Det kan kosta extra. Men det kan också vara för att lokalhyrorna är dyrare och man har dyrare utrustning. Sen kan det också vara så att priset är kopplat till kompetens. En högre kostnad kan faktiskt innebära att du får en mekaniker som fått vidareutbildning och som är insatt i de senaste uppdateringarna kring bilreparationer. Så nej, billigast är inte alltid bäst men det ska givetvis vara rimliga kostnader. Var aldrig rädd att fråga vad det är som kostar.