flaksläde

En förenklad lastning

En förenklad lastning

De som använt sig av en pickup vet hur tungt och svårt det kan vara att lasta hela vägen in mot hytten, och även hur tungt och svårt det är att lossa lasten. Och alldeles för vanligt är det att man vid hantering skadar materialet, bilen eller sig själv. Om man inte är två och lyckas pricka den andre med en bräda eller färghink.

Men på senare år har det kommit ett komplement som heter flaksläde. Det skapar en helt annan förutsättning för enklare materialhantering och även frakt. Som förare kan man spara på sin rygg och axlar vilket kan sänka antalet sjukdagar för företaget. Lösningen innebär även att hanteringen går snabbare och därmed kan man ha produktivare arbetsdagar. Det är även lättare att lasta om man använder en motviktstruck.  

 

Som på räls  

Ett flak med en flaksläde ser inte annorlunda ut än en vanlig pickup så länge sidorna är uppfällda. Men när man fäller ner den bakre lämmen så ser man genast att något skiljer sig. En flaksläde är som ett extra flak som man kan dra ut ungefär som en låda eller gamla tiders skärbräda.

På det sättet kan man enkelt komma åt att lasta hela vägen in utan att behöva lyfta över de högre sidorna. Det är också säkert eftersom flaksläden går att låsa i ytterläge såväl som när den är infälld. Så man behöver inte oroa sig att man behöver jaga runt efter materialet eller klämma sig. 

 

 

Säkert och fast

Under frakt finns det flera lösningar för hur man kan få lasten att stanna på sin plats. Men först och främst sker det genom en beläggning som gör att flaksläpet inte är så halt som vanliga flak annars kan vara. Men behövs det så finns det ytterligare säkringar som gör att lasten ligger säkert och inte heller kan blanda sig med varandra.