bussresor

En tur till äventyr

En tur till äventyr

Trots trista tider tänker många av oss på sommaren. Visst kan det vara lite svårt att känna sig inspirerad inför semestrarna under rådande pandemi. Just därför så är det extra viktigt att vi ser till att vi har något gott att se fram emot. Kanske är det faktiskt lättast att börja i det förflutna. Genom att minnas fina turer som vi har tagit under sommarmånaderna så ger vi oss själva en vitamininjektion som heter duga. 

För vem kommer inte ihåg en bussresa som vi tog för för att utforska skärgården på kusten på andra sidan av vårt vackra Sverige? På ett par timmar så hade vi kommit fram till ett landskap som påminner om det man har hemma, men ändå är annorlunda. Det behöver med andra ord inte bli avlägset exotiskt för att bli spännande och givande. 

Testa själv att bara ta en promenad ut till din närmast belägna skog. Här finns gott om upplevelser att se under många och långa timmar. När du väl har tröttnat på de upptrampande stigarna väntar sedan den lite vildare miljön inne bland träd och mossa.
Just nu är det också bästa tiden att uppleva denna miljö. Förhoppningsvis så har inte fästingar och myggor börjat breda ut sig på allvar än, vilket gör att saker och ting känns lite lättare och trevligare.

Blir du sugen på att upptäcka annorlunda skog så är det bara att ta en tur till något område som ligger långt bort men ändå hyfsat nära. En busstur till ett närliggande län kan vara nog så spännande. Plötsligt är vi ute i nya marker där vi ännu inte har blivit vara att hitta eller ta oss fram.
Detta ställer naturligtvis krav på oss i form av förberedelse och säkerhet. Det är lätt att gå vilse i nya omgivningar. Speciellt när allt är så fantastiskt vårgrönt.