flaksläde

Enklare lossning med en flaksläde

Enklare lossning med en flaksläde

Har du någonsin tänkt att det hade varit enklare att lasta och lossa din bil om du hade kunnat dra ut golvet i lastutrymmet? Troligen var det också en tanke som slog det företag som satsade på att skapa det som kallas för flaksläde. Ett golv som går att dra ut för att lättare lasta och lossa släpet på en bil. Och det är en uppfinning som nått stora framgångar och som idag används av företag och privatpersoner i flera länder.

En flaksläde är ett golv som glider ovanpå det egentliga bilflaket och som därför gör det möjligt att lasta och lossa material utan att behöva lyfta det över sidorna på släpet. Något som avsevärt förenklar hanteringen och som dessutom besparar alla ryggar, axlar och nackar på de som ska utföra åtgärden. Tänk dig själv hur mycket enklare det blir med tunga färghinkar, armering eller gipsskivor.   

 

 

Säker och enkel hantering

Nu kanske du funderar över hur enkelt det egentligen är att lasta och lossa något som rör sig. Men så är det inte. Flaksläden går att låsa i olika lägen, så att du lika tryggt kan veta att plattformen är säker, som om den var fastmonterad. Det gör även att du enkelt kan rengöra flaksläden och även ytan under den, samt utföra all typ av service och underhåll som krävs för att flaksläden ska fungera och må bra.

Trots alla fördelar är det inte ännu något som alla monterar på sina flak. Oftast beror det på att man inte är fullt medveten om alla fördelarna med en flaksläde. Det är inte bara enklare att lasta och lossa från marken, utan är även ett sätt att kunna lasta och lossa enklare från en lastkaj. Och eftersom personalen är det dyraste som finns på ett företag, så finns det alla anledningar till att skapa bättre arbetsmiljö.