truckkort växjö

Får man jobba utan truckkort i Växjö?

Får man jobba utan truckkort i Växjö?

editorial

Det finns inget juridiskt krav för att ha truckkort för att få lov att köra truck. Det som däremot gäller är att företaget måste se till på att se till att du har rätt kunskaper som Arbetsmiljöverket godkänner. Detta ska intygas skriftligt. Det är viktigt att papperna är i ordning. 

Du kanske tycker att att du kör jättebra utan kort. Men om det händer något gäller inte försäkringen utan rätt papper på plats. Det är lika bra att ha ett riktigt truckkort. Det kan förstås kännas lite krångligt, men det behöver varken vara svårt eller dyrt att ta ett truckkort. 

De flesta truckkort kostar 2500-5500 kr att ta. Det är dock en god investering som öppnar upp många möjligheter för dig på arbetsmarknaden.

 

Det finns olika sorters truckkort

Det finns olika sorters truckkort som ger tillåtelse att köra truck. Fundera på vilka behörigheter du kan tänkas behöva innan du anmäler dig till en utbildning. Har du fått ett nytt jobb där du ska köra truck? Fråga arbetsgivaren vad som gäller kring det. 

Vilka truckar kommer du att köra på arbetet? Kommer du byta arbetsplats inom de närmsta åren tror du? Då kan det vara bra att läsa in de vanligaste behörigheterna när du ändå ska ta kortet. Det gör att du är väl förberedd inför ett framtida arbetssökande. Det gör också att du kan ta nytt jobb på kort varsel utan att behöva läsa in nya behörigheter.

 

Skaffa truckkort idag

Det finns många anordnare av truckutbildningar. Ibland kan du också få ett truckkort av arbetsförmedlingen, om du är arbetslös. Som nybakad student på arbetsmarknaden eller om du står inför ett karriärbyte, kan det vara bra att ta truckkort i Växjö. Det är en god investering och tar faktiskt inte så lång tid att genomföra. Många arbetsplatser behöver anställda med truckkort. Skaffa truckkort i Växjö här