färja till sandhamn

Färja till Sandhamn - ett skärgårdsäventyr

Färja till Sandhamn - ett skärgårdsäventyr

editorial

En resa med färja till Sandhamn är en upplevelse utöver det vanliga. Här får du möjligheten att utforska den vackra Stockholms skärgård och njuta av den härliga atmosfären på denna ö. I den här artikeln ska vi ta en närmare titt på hur du tar dig till Sandhamn med färja och vad du kan förvänta dig under din resa.

Att resa till Sandhamn

För att ta dig till Sandhamn behöver du först ta dig till Stavsnäs, som är den vanligaste avresehamnen för färjor till Sandhamn. Stavsnäs ligger cirka 45 minuter från Stockholm med bil, och det finns också möjlighet att ta sig dit med kollektivtrafik.

Resan till Stavsnäs i sig är en vacker körning genom det svenska landskapet. Du kommer att passera grönskande skogar och se glimtar av havet längs vägen. Stavsnäs hamn är en charmig plats med många små båtar som guppar i vattnet.

Färjan till Sandhamn

När du har kommit till Stavsnäs hamn är det dags att kliva ombord på färjan till Sandhamn. Det finns flera olika färjebolag som trafikerar denna rutt, och tidtabellerna varierar beroende på säsong. Det är bra att i förväg kolla upp tidtabellen för att planera din resa.

Resan med färja till Sandhamn tar cirka 30-45 minuter beroende på vilken färja du väljer. Under färjeturen kan du koppla av och njuta av den fantastiska utsikten över skärgården. Många gånger är det även möjligt att köpa fika eller mat ombord.

Det är en bra idé att stiga upp på däck och andas in den friska havsluften när färjan närmar sig Sandhamn. Utsikten över öns kustlinje är ofta imponerande, särskilt om du reser på en solig dag.

färja till sandhamn

Vad att göra på Sandhamn

När du väl har kommit fram till Sandhamn finns det mycket att göra och uppleva. Ön är känd för sina vackra stränder, så se till att ta med badkläder om du besöker under sommarmånaderna. Här finns också fina promenadstigar om du vill utforska naturen.

Ett populärt utflyktsmål är Sandhamns kyrka, som ligger vackert belägen på ön. Kyrkan är omgiven av grönska och ger en lugn plats för reflektion. En promenad runt ön tar dig också till Seglarhotellet, ett välkänt landmärke som har lockat besökare i generationer.

Boende på Sandhamn

Om du vill förlänga din vistelse på Sandhamn finns det flera alternativ för boende. Här kan du hitta allt från charmiga vandrarhem till exklusiva hotell. Det är en god idé att boka ditt boende i förväg, särskilt under högsäsongen då ön är populär bland turister.

En natt på Sandhamn kan vara en romantisk flykt från stadens trängsel eller en avkopplande semesterupplevelse. Många av boendemöjligheterna erbjuder havsutsikt, vilket ger en extra dimension till din vistelse.