Bilservice

Fullt rustad inför vintern

Fullt rustad inför vintern

Så faller den första snön utanför fönstret. 
Det var såklart bara en tidsfråga innan den skulle komma, med tanke på hur kallt det har varit den senaste tiden. Frosten har legat på gräset hela dagarna till och med, och vattenpölarna har frusit till is.

Tyvärr så är det så att trots vi vet att vintern kommer så kommer bristen på att förbereda för den ha en negativ påverkan på våra vardagar. Ta bara lokaltrafiken i Stockholm som garanterat kommer att gå i stå under de kommande månaderna. 
Det är lite som att vi inte riktigt vill acceptera kylan, och därför inte riktigt är redo när det kommer.

Ett snabbt besök på valfri nyhetssajt visar att halkolyckorna ute på bilvägarna redan är ett faktum. Förhoppningsvis så är det ingen som har förolyckats.
Kom ihåg hur viktigt det är att sakta ned lite när du känner dig osäker på väglaget. 
Hur var det nu man fick lära sig på bilskolan: ”Du ska hålla den hastighet som gör att du känner att du behärskar bilen under rådande vägförhållanden.”

För någon vecka sedan stod det hur många färre olyckor det blir bara man sänker hastigheten med någon kilometer i timmen. Det kanske inte låter som mycket, men det har en påverkan.
Och är det inte så att du ska åka över halva landet så innebär en sänkning av hastigheten med 10 kilometer i timmen inte någon större försening.

Skulle olyckan vara framme och bilen behöver reparation så finns http://sweaautoservice.se/ alltid till din tjänst. På garaget i Tyresö får du snabbt hjälp om du behöver.
Upptäckte du att dina dubbdäck har passerat bäst före-datumet så kan du gott passa på att uppdatera dem medan du är här.

För i trafiken är det alltid säkerhet först som gäller. Speciellt nu när vintern har anlänt och vägarna är hala.