båtplats

Har du planer på att skaffa båt?

Har du planer på att skaffa båt?

Tänker du köpa båt, eller har du kanske redan gjort det? När man har köpt en båt blir nästa steg att hitta en båtplats. På vilken ort man vill ha sin båt är kanske inte det svåraste beslutet då det kan vara skönt att ha den i närheten av där man spenderar största delen av sin tid under den period då båten ska användas. Är det då på en mindre ort man har tänkt ha sin båt kanske inte valet av båtplats blir så svår, men ska man ha sin båt i till exempel Stockholm så kan valet bli svårare eftersom det är en såpass stor stad. Dessutom finns det mycket vatten och många olika småbåtshamnar, eller marinor som det också kallas. 

 

Hur får man tag på en båtplats?

I Stockholm kan man stå i kö till kommunala båtplatser, men till dem är det ofta lång kö så om man vill ha en båtplats snabbt är det bättre att vända sig till en privatägd marina för att få tag på en båtplats. Förutom båtplats vid en brygga på sommaren kan man hyra vinterplats eller få hjälp med sådant som till exempel att sjösätta och ta upp båten. För att slippa krångel, se till att hitta en marina som erbjuder alla tjänster som känns aktuella. Då slipper man stå där och inse att allt inte finns samlat där man behöver det. 

 

 

Vad ska man tänka på när man väljer?

Vad som är viktigt är förstås individuellt. Någon prioriterar kanske närheten till stan och bekvämligheter. Någon annan prioriterar närheten till naturen och att man så snabbt som möjligt kommer ut i vackra skärgårdsmiljöer. Att kunna få båda på en och samma gång är något som många nog uppskattar. Men oavsett vilket så är möjligheterna många, särskilt om man letar i en större stad.