husvagnar

Hela världen som vardagsrum

Hela världen som vardagsrum

editorial

Många drömmer om ett hus på hjul. Funderar man på att skaffa sig en husvagn finns det lite att fundera på. Som exempelvis hur stor den behöver vara och hur många sängplatser som ska finnas. Att även sätta en budget för hur mycket den får kosta innan man börjar leta är bra. Kan man tänka sig en begagnad husvagn kan man komma ner i pris betydligt. Men en äldre husvagn kan ha problem med fukt, och därför ska man alltid göra ett fukttest innan man bestämmer sig. Köper man sin begagnade husvagn via ett husvagnsföretag ska de ha gjort ett ordentligt fukttest och bör kunna visa papper på detta.

 

Tänk på detta vid köp av en begagnad husvagn

Precis som när man köper en begagnad bil ska en husvagn också kontrolleras och besiktigas innan köpet. Kolla efter märken och bucklor och glöm inte att kolla däcken. Inspektera vagnen invändigt och bedöm slitage och känn efter hur det luktar. Spola i kranar och i toaletten och kontrollera så att spisen fungerar. Även elen måste fungera och batteriet vara i gott skick. Handlar man hos en husvagnsfirma brukar det inte vara några problem. Husvagnar man istället köper privat finns det inga garantier för, och eventuella fel som uppstår får man fixa själv.

 

 

Nordiska husvagnar har bra andrahandsvärde

Det finns nya husvagnar i alla prisklasser, men alla husvagnar har smarta lösningar som gör att inredning lätt kan flyttas eller fällas in för att ge plats för så mycket som möjligt. Det finns exempelvis husvagnar med nedsänkt induktionshäll, porslinstoalett och luftkonditionering. Men vill man ha en husvagn som dessutom har ett hyfsat bra andrahandsvärde ska man välja en som är byggd i något av våra nordiska länder. De är nämligen anpassade efter vårt klimat och går att använda året om. Så varför inte ta husvagnen på nästa skidsemester?