husvagnar

Husvagnar ökar i popularitet

Husvagnar ökar i popularitet

Den väldigt populära och trallvänliga melodin “man ska ha husvagn”, känner nog de allra flesta igen, oavsett om man är ett fan av husvagnssemester eller inte. Många väljer idag att åka runt i landet och campa och semestra i husvagn. Man har med sig sitt eget lilla hus med sina saker i, även om det är på en liten yta.

Den första husvagnen kom år 1897, även om det dessförinnan fanns hästdragna vagnar som kallades för bostadsvagnar. För varje år blir husvagn ett mer populärt sätt att semestra på. Det finns gott om husvagnar att välja på idag, både begagnade och helt nya. Vad man väljer beror på vad man har råd med och vad man föredrar. 

Välj inredning i husvagnen

Vill man kolla in husvagnar i både begagnat och nytt skick så kan man exempelvis göra det hos http://www.fritidscenter.se/Husvagnar. De nyare modellerna är som ett litet minihus där det ofta finns både dusch, mikrovågsugn, tv och vinkylar – alla bekvämligheter man kan tänka sig. När man beställer en ny husvagn får man ofta välja vad man vill ha för inredning och hur det ska se ut. Vill man till exempel ha enkelsängar eller en dubbelsäng? Möjligheterna är många när det gäller hur man vill att det ska se ut inne i husvagnen. 

Stor eller liten husvagn

Det finns även olika storlekar på husvagnar, och man kan helt enkelt välja själv hur stor man vill ha eller behöver. Ska man resa med barn så kan det vara bra att tänka över hur de ska sova, kanske behöver man få plats med en våningssäng? Man kan välja på husvagnar som är 3-4 meter ända upp till 8-9 meter. Om man inte är någon van campare sedan innan så är ett tips att testa på husvagnslivet med en lite mindre modell, för att se hur det känns.