lastpallar

Lätt att sälja lastpallar

Lätt att sälja lastpallar

Det finns en stor marknad för begagnade lastpallar. Man behöver tompallar varje dag för att kunna leverera ut gods. Då ställer man godset på en pall och det är då lätt för en truck att kunna lasta och lossa rationellt och effektivt.

Vissa verksamheter får in mycket pallar, andra levererar ut dem, beroende på vad för sorts produkter man tillverkar eller säljer. Därför kan man ansluta sig till en pool och enkelt köpa och sälja lastpallar vid behov. Med jämna mellanrum görs en avräkning, och då betalar du för det överskott av pallar som du kan ha beställt.

En smidig hantering

Det är alltså inte så att du behöver betala varje pall som kommer in eller fakturera en pall du lämnar ifrån dig. Hanteringen sker smidigt, och det görs en avräkning när en period är slut. Det finns olika sorters pallar, och du anger palltypen också när du ska sälja lastpallar. 

Om du exempelvis köper in råvaror eller material som kommer på pallar, och sedan tillverkar en vara som du säljer till konsument, får du alltid pallar över. Låt dem inte stå och skräpa, utan sälj dem. Det är trevligt att ha ett välstädat lager utan onödiga saker som bara är i vägen för trucken, och ur brandsäkerhetssynpunkt är det bra att göra sig av med allt som inte ska vara där. 

Pallar är alltid efterfrågade

Det finns alltid folk som behöver olika sorters pallar. EUR-pallar är de som håller bäst kvalitet och som är godkända för farligt gods. Sedan finns det lätta engångspallar för dem som exempelvis ska transportera lätta gosedjur eller prydnadstomtar i textil.

Man gör en bedömning av pallar som kommer in till poolen, för vissa pallar är mer eller mindre utslitna, och då blir de inte godkända för vidare transporter. I praktiken kan även engångspallar användas igen om de är som nya.