mitsubishi og ford

Några tips när du ska köpa bil

Några tips när du ska köpa bil

Funderar du på att köpa bil och vet inte vilket märke du ska satsa på? Två av världens äldsta biltillverkare är amerikanska Ford och japanska Mitsubishi. Visste du att Ford var det första bilmärket som började tillverka bilar på löpande band, eller att Mitsubishi startade sin biltillverkning för mer än 100 år sedan? Båda finns i dag över hela världen och Mitsubishi i Stockholm hittar du hos Vallentuna Motor.

 

 

Prova på plats

 

För att ditt bilköp ska bli så bra som möjligt ska du börja med att fundera på vad du ska använda din bil till. Är du en person som kör mycket i stadstrafik kanske det räcker med en mindre bil. Ford har flera mindre modeller som passar utmärkt i staden. Kör du istället mycket på landsväg så kanske en av Mitsubishis större modeller är det du behöver. Åk gärna till bilhallen och titta på de olika modellerna som finns. Där kan du också få möjlighet att provköra några bilar och känna på hur det känns att köra just den bilmodellen. Prata gärna med bilförsäljaren om dina behov och vilken budget du satt upp för ditt bilköp så får du många tips och råd.

 

Nytt eller begagnat?

 

När du bestämt dig för ett märke och en modell är det så dags att bestämma om du vill ha en ny bil eller en begagnad. Vilket du än väljer så är det viktigt att du kollar vilka garantier som följer med bilen och hur länge de gäller så att du är trygg med ditt bilköp. Hör också efter vilken service du kan få hos bilhandlaren när du köpt bilen. En fullserviceanläggning är alltid bra då du kan få hjälp med service på bilen, om olyckan är framme finns en bra verkstad. Du kanske även kan få byta hjul och förvara dem på verkstaden så du slipper ha dem hemma.