bilsdelar

När lastbilen går sönder

När lastbilen går sönder

En lastbil är ungefär som en personbil men har samtidigt delar och funktioner som inte en vanlig personbil har. Därför är det väldigt många delar som man kan behöva byta ut under en lastbils livstid. Dessutom i proportion till personbilarnas delar är lastbilsdelarna väldigt stora. Den typen av företag som säljer lastbilsreservdelar, som exempelvis https://tplastbilsdelar.se/, har därför oftast sin försäljning via internet eftersom det då fungerar att man kan ha vissa delar hemma och vissa delar kan beställas efteråt vid behov.

 

Vanliga utbytbara delar

Bildelar som ofta går sönder på lastbilar är allt som har med mekanik och hydraulik att göra. De lider mer av slitaget som det innebär att vara i drift under flera timmar per dag, eller kanske till och med dygnet runt i vissa fall. Eftersom lastbilar ofta har tung last och kanske även färdas på sämre underlag, så är punktering av däcken en förhållandevis vanlig företeelse. Ett däck som går sönder på ett fordon som är tungt lastad kan innebära en katastrof och stor fara för eget och andras liv. Därför har många lastbilar extrahjul som kan fällas ner vid punkteringar. Övriga bildelar som ofta behöver bytas ut är oljefilter, delar i bromspaketet och backspeglar som ryker med backning.

 

 

Begagnade delar till salu

När det gäller lastbilar så finns det en större marknad av begagnade delar än det gör för personbilar. Även om en lastbil är i väldigt dåligt skick så kan den ändå fylla sin funktion, och vara av intresse för någon som inte har råd att köpa en ny. Med förutsättningen att lastbilen går igenom besiktningen förstås. Därför är begagnatmarknaden på bildelar för lastbilar mycket begränsad, i jämförelse med begagnatmarknaden på bildelar för personbilar. Men det kan finnas möjlighet att få tag i begagnade delar och de som säljer lastbilsdelar har också ofta möjligheter att hitta begagnade delar till sina köpare som så önskar.