däckservice

Pålitlig däckservice i Stockholm

Pålitlig däckservice i Stockholm

editorial

Det finns en rutin som återkommer två gånger om året. Nej, det är inte att ställa om klockan efter sommar- och vintertid. Även om det inte var en dålig gissning. För även det här är en säsongsbaserad rutin som återkommer just inför sommar och vinter. Det handlar naturligtvis om att byta däck på bilen. Det där slitsamma, mer eller mindre omöjliga däckbytet om man försöker göra det på egen hand. Då är det bättre att vända sig till däckservice på en verkstad.

Inom däckservice kan du få hjälp med att byta däck inför vinter och sommar. Extra kritiskt är det nog inför vintern, eftersom väglaget kan bli väldigt halt. Det är en säkerhetsfråga. Därför bör du vara ute i god tid och hålla bra koll på väderprognoserna. Du vill inte stå där med sommardäck en måndagsmorgon när du ska köra till jobbet och det har snöat två decimeter under natten. Då önskar du att du bodde granne med någon som jobbar med däckservice.

 

image

 

Trygg förvaring av däcken

En annan fråga om däckservice är ju vad man gör med de gamla däcken under tiden. Var ska sommardäcken huseras under vintersäsongen? Du kanske inte har något förråd eller garage att förvara dem i. Du kanske bor i en lägenhet. Du har inte plats för fyra däck i din trånga enrummare. Då kan du i så fall undersöka om du kan lämna in däcken på däckhotell. Då förvaras dem tryggt till det återigen är deras tur att byta av förra säsongens däck.

I en stad som Stockholm vänder vädret snabbt. Det kan snöa redan i november. Just du som stockholmare bör därför ha extra stor framförhållning när det kommer till att leta däckservice. För dig är däckservice i Stockholm lika viktigt som att tanka bilen. Det handlar om att ge bilen förutsättningar att ta sig framåt säkert.