motor - bilvård - bilrekond

Ren yta med Bilrekond

Ren yta med Bilrekond

Det spelar knappt någon roll hur renlig man är. Trots det fylls bilen med smuts. Smutsiga skor kommer in och ut, kläder som varit ute i blåsten och fått grus och annat på sig lämnar vi kvar i sätet. De flesta som har dammsugit en bil vet hur tråkigt och jobbigt det är just där. 

Lämna in din bil för en bilrekond. Detta ordet är egentligen ganska brett och kan betyda olika saker för olika människor. Men principen är densamma. För somliga är en bilrekond att man gör rent bilen ut- och invändigt, men för andra är det att bilen poleras och noggrant rengörs.

 

Halv eller full rekond

Man behöver inte göra en hel Bilrekond om man inte vill, det går även att göra en halv. Med en hel kan man räkna med att alla tänkbara ställen rengörs. Medans en halv inte är riktigt lika omfattande som en hel. 

Tvätt både ut- och invändigt, rengöring av dörrkarmar, paneler, mattor, säten. Detta är några av sakerna, de använder sig även av avfettning där det behövs, rengör fälgarna, med mera. Med all denna behandling kommer bilen att komma ut som ny igen. De använder sig av saker som inte orsakar några skador eller repor på bilen.

 

 

Kostnader

Priset är ofta en stor fråga när man ska göra saker. Det går dock inte helt att svara på, eftersom det varierar kraftigt mellan olika verkstäder. En helrekond kostar mellan 1500 – 5000 kronor. För en halvrekond kan man räkna med cirka halva priset jämfört med den hela. 

Vill du göra en bilrekond hittar du olika verkstäder som erbjuder detta. De är experter på bilen och vet hur den ska tas hand om. De kan de olika stegen och kommer göra dig nöjd. https://www.team1.se/ är en bra verkstad att vända sig till när man ska rekonda bilen.