lastpallar

Släng inte lastpallar

Släng inte lastpallar

Lastpallar kan användas till väldigt mycket. Inte bara att lasta på så att säga. Det finns enorm potential. Du kan hitta lastpallar lite överallt och det är inte ovanligt att många har ett gäng hemma redan. Lastpallar kan förvandlas till en snygg säng eller till och med utemöbler. Det finns många olika sorters lastpallar och i olika storlekar, så det är egentligen bara fantasin som sätter gränser. Lastpallar går att få tag i på lite olika ställen, exempelvis hos http://www.pallinvest.se/, och det till överkomligt pris. Här kommer lite tips på vad du kan göra med lastpallarna.

 

 

Tuffa loungemöbler

 

Lastpallar passar utmärkt att förvandla till kaxiga loungemöbler. Till en enkel soffa behöver du bara tre stycken lastpallar. Med fördel europapallar som är lite större, men huvudsaken är såklart att det är pallar av samma sort. Sedan behöver du bara en borrmaskin och en skruvdragare. Lägg två pallar på varandra och skruva ihop dem. Den tredje använder du som ryggstöd och skruvar fast i de två lastpallarna du använder som sittdel. Du kan med fördel slipa så det inte är några stickor. Sedan är det bara att måla i en önskad färg och du har en helt ny soffa.

 

Bygga en säng av lastpallar

 

Det kanske låter konstigt men det blir riktigt snyggt att göra en säng av lastpallar. Det blir sådär ruffigt och rustikt. Till en dubbelsäng behöver du åtta lastpallar. Här är det viktigt att du tänker till lite och kontrollerar vad det är för typ av lastpallar. De ska inte vara behandlade med några miljöfarliga kemikalier. Det enda du behöver göra är att lägga fyra lastpallar först och skruva ihop. Sedan lägger du ytterligare fyra till ovanpå och skruvar ihop. Ska du ha dem målade gör det innan för bästa resultat. Vill du ha en högre säng så är det bara att lägga till ytterligare ett lager.