motor - bilvård - bilrekond

Ta hand om bilen

Ta hand om bilen

Kör försiktigt, säger vi ofta till varandra här i Sverige, och då tänker vi kanske att vi inte ska köra så fort, vara extra uppmärksamma och se upp för galningarna där ute i trafiken. Men kör försiktigt kan också ha en annan innebörd, nämligen uppmaningen var försiktig med din bil. Det är du genom att ta väl hand om den. Att serva bilen regelbundet är så klart något som kan undvika olyckor, i bästa fall. Går bilen sönder på en motorväg är det inte trevligt. Men det finns mycket annat att tänka på också, som generell bilvård, lackskydd, montering av solskyddsfilm samt försäljning av däck och fälg.

 

Optimera bilen för ökad körglädje

Motoroptimering kan också vara av intresse om du verkligen gillar att ta hand om din bil. Mer effekt i din bil kan ge större körglädje, och snabbare bil. Att reducera solinstrålningen i bilen med film ökar inte bara coolhetsfaktorn, utan minskar givetvis insyn och skyddar mot brännande strålar och för mycket ljus i ögonen, helt enkelt. Det kan också kännas bra att skämma bort sig själv ibland och låta någon annan städa av interiören. Det finns företag som både rengör och sanerar din bil vid behov invändigt. En ren och snygg bil ökar också körglädjen. Körglädje är ju bra att ha.

 

 

Skjut inte upp fixandet

Man behöver ju inte vara pedantisk, men nog är det trevligt när lacken är fin. Det gäller att förebygga och laga i tid innan rosten får fäste. Sprickor små kan bli stora rostsår i lacken om de inte ses om i tid. Det är ju individuellt hur mycket tid och energi man vill lägga ner på sin bil. Men att ha en bil kostar pengar, och många har investerat en hel del i sin bil. Då kan det vara värt att ta hand om den lite extra.