motor - bilvård - bilrekond

Ta hand om din bil med rätt bilvård

Ta hand om din bil med rätt bilvård

editorial

Vad innebär ord som motorvård, bilvård och bilrekond för dig? Är det något som du inte ens vet vad det betyder, eller är det något som du faktiskt utför då och då? Precis som med allting annat så är det viktigt att du då och då utför en Bilvård för att din bil ska må bra. Och redan där kanske det finns någon som undrar hur det går ihop. För bilvård är inte något som du enbart utför för att din bil ska bli ren och snygg.

En ordentligt utförd bilvård innebär att bilen kommer vara hel längre, att den kommer rulla bättre på vägarna och att den kommer hålla ett högre värde än om du inte sköter bilvården. Det kan till och med vara så att din bil drar mindre drivmedel och att du kan vänta längre med att köpa nya däck. Så kostnaden för en bilvård kan överträffas av det du sparar på att slippa köpa nytt till bilen eller att göra reparationer. Därför är bilvården så pass viktig att sköta om.

 

Brumma på rätt sätt

Om du vill att din bil ska hålla länge och att du ska slippa onödiga reparationer så är det alltså viktigt att du sköter din bilvård, motorvård och gör en bilrekond då och då. Men det är också viktigt att du köper rätt bilvård och att du utför vården på rätt sätt. Låter det besvärligt? Det är det inte. Det enda du behöver göra är att följa instruktionerna på allt som du köper. Och tänk på att du även ska använda rätt verktyg, trasor och borstar.

För att du ska vårda bilen och inte skada den, så är det exempelvis ett tips att du alltid ska använda en ny svamp vid biltvätt på egen hand. Skulle du bara tappa svampen så kassera den.