däckverkstad

Underskatta inte vikten av bra däck

Underskatta inte vikten av bra däck

Oavsett om du kör på två, tre eller fyra hjul är däcken av avgörande betydelse för din säkerhet på vägen. Naturligtvis finns det roligare saker att lägga sina surt förvärvade slantar på, men kör du med dåliga och alltför slitna däck utsätter du både dig själv och andra för risker. Risker som egentligen är helt onödiga. Känner du dig osäker på hur du ska kolla om däcken är bra, är det en däckverkstad du ska vända dig till. Däckverkstäder är ju trots allt proffs på allt som rör däck, och utför alltifrån reparationer och lagningar till fullständiga däckbyten.

 

Däckverkstad med däckhotell – smidigt och bekvämt

Möjligheten att ha sommardäck året om hade onekligen varit trevlig, men det svenska klimatet kräver dessvärre däckbyte både vår och höst. Vissa föredrar att skifta däcken själva och förvara dem hemma, men många uppskattar bekvämligheten i att både få hjälp med själva bytet samt att nyttja ett däckhotell och på så vis spara plats hemma. På en verkstad skiftas däcken på endast några minuter, och de flesta däckverkstäder erbjuder smidig tidsbokning via nätet samt påminnelse med sms någon dag i förväg. Bra däckverkstäder finns det gott om i landet och nästintill varenda by har en egen. Bor du t.ex. i krokarna kring Västerås, kanske Emils däckverkstad i Ramnäs kan vara värd att kika på?

 

 

Punktering? Ring en däckverkstad!

Skulle olyckan vara framme och du plötsligt får punktering på ett eller flera däck, är det en däckverkstad du ska vända dig till. Däckverkstäder har servicebilar och/eller bärgningsbilar som kan komma väl till pass beroende på vilken assistans du behöver. Ofta räcker det med att en mekaniker kommer ut och hjälper till att montera reservdäcket, men ibland måste däckbytet göras på verkstad och bilen behöver bärgas. Oavsett vilket, är numret till en däckverkstad alltid bra att ha.